Over Trophé

Trophé

De naam Trophé is afgeleid van het Griekse τροφη (spreek uit: trofè), dat voedsel betekent.

Monique Banda is de oprichter en eigenaar van Trophé. Ze heeft Trophé opgericht, omdat ze uit eigen ervaring weet dat voeding een grote invloed heeft op hoe jij je voelt en het belangrijk vindt dat ook jij en jouw kinderen gezond eten en zich daardoor gelukkig, fit en zeker voelen!

Over Monique

DSC02386[1]kopie“Vaak wordt mij gevraagd wat ik nu eigenlijk met voeding heb en wat mij ertoe gezet heeft om met Trophé te beginnen. Wat dat is lees je hieronder:

Voeding kan je fitter maken
Voeding heeft een heel groot effect op hoe fit en gelukkig jij je voelt, zo heb ik dat zelf mogen ervaren. Lange tijd voelde ik me moe en lusteloos en deed ik naast mijn werk niks leuks meer door gebrek aan energie. Hier werd ik natuurlijk somber van, want ik wilde helemaal niet thuis zitten, ik wilde erop uit met mijn vrienden! Ik leerde iemand kennen die alles van voeding wist en door net even anders en vooral gevarieerder te gaan eten dan dat ik deed, ben ik me veel beter gaan voelen. Ik kreeg weer energie en zin om dingen te ondernemen en daardoor was ik weer veel gelukkiger! Ik ben mijn voedingspraktijk begonnen, omdat ik heel graag wil dat jij je ook fit en gelukkig voelt en ik je daar goed bij kan helpen.

Kinderen verdienen het om zo gezond mogelijk op te groeien
En sinds ik zelf kinderen heb vind ik het ook heel belangrijk dat wij onze kinderen ook de kans geven om zich fit, gelukkig, sterk en zeker te voelen en we er alles aan doen om hen zo gezond mogelijk te laten opgroeien en hen van jongs af aan mee te geven wat wel en wat niet goed voor hen is. Want jong geleerd is oud gedaan en wat je niet fout aanleert hoef je later ook niet af te leren. Wel zo gemakkelijk!

Basiskennis over voeding voor iedereen?
Na mijn opleidingen over voeding en voeding voor kinderen was ik vooral verbaasd dat we de basis over voeding niet allemaal hebben moeten leren. Eigenlijk zou iedereen dat gewoon op school moeten krijgen in een vak ‘voedingsleer’ of zo. En eigenlijk zouden alle aanstaande ouders en ouders van nu dat ook moeten leren. De basis is namelijk niet zo moeilijk. Je lichaam is net als een machine, alleen kregen we er geen handleiding bij over gebruik en onderhoud. En daarom gaat het vaak mis, met overgewicht en allerlei ziekten als gevolg.

Ik vergelijk ons lichaam daarom vaak met een auto. Vrijwel iedereen weet wat die moet doen om die auto aan het rijden te krijgen en te houden: de juiste brandstof gebruiken, motorolie etc. En je weet ook wat er gebeurt als je dat niet goed doet. Gooi maar eens benzine in een diesel-tank. Je hebt de tank dan wel lekker volgegooid, maar niet met hetgeen de auto nodig heeft! De auto zal gaan sputteren en hij gaat echt niet meer rijden: de motor is kapot. Vaak beseffen we helemaal niet dat dat precies is wat we met ons eigen lichaam doen. We stoppen onszelf vol met voedingsproducten waar geen of nauwelijks voedingsstoffen in zitten die we nodig hebben om ons lichaam en onze hersenen goed te laten functioneren. We vullen ons met allerlei verkeerde producten, snacks, snoep, chips, frisdrank, maar we voeden ons niet. En uiteindelijk zal ook ons lichaam gaan sputteren en het niet meer naar behoren doen. Maar ja, wisten wij veel? Daarbij worden we ook nog eens behoorlijk gemanipuleerd en voor de gek gehouden door de voedingsindustrie.

Alles mogen eten: geen dieten, shakes, pillen superfoods
Graag wil ik jou leren hoe je gezond kunt eten, zonder daarvoor veel moeite te hoeven doen. Gezond eten haal je gewoon in de supermarkt en op de markt. En ja je mag ook gewoon lekkere dingen blijven eten hoor, je hoeft jezelf helemaal niets te ontzeggen. Dat werkt namelijk toch niet. Stel je eens voor, dat ik zeg dat je niet aan een roze olifant mag denken, dan denk je daar vervolgens de hele dag aan! Zo gaat dat ook als je tegen jezelf zegt geen chocolade meer te mogen eten, dan snak je daar juist de hele dag naar! Ik doe ook zeker niet aan diëten en al helemaal niet aan shakes en pillen. En ook doe ik niet aan gezondheidshypes mee, zoals alleen nog maar superfoods willen eten. Nee ik leer je hoe je gezond kunt eten door te variëren met voedingsproducten. Hierdoor ga jij je weer fit en krachtig voelen en ben jij heel goed in staat om ook jouw kinderen gezond te laten eten.

Geen stress en drama’s aan tafel, omdat je kind niet wil eten
Alle zorgen over of je kind wel goed en voldoende eet zullen verdwijnen, want je wéét hierna dat je het goed doet en dat je kind het goed doet! Er zijn simpele trucjes om je kind aan nieuwe smaken te laten wennen en om drama’s aan tafel te voorkomen. Want die drama’s kennen we vast allemaal: je kind weigert te eten, gaat schreeuwen en huilen, weigert ook maar een hap te nemen en gooit misschien zelfs wel met eten door de kamer. Dat is vanaf nu verleden tijd!

Kinderen met overgewicht
Doordat we als ouder soms te weinig kennis hebben van voeding, kunnen we het onbedoeld verkeerd doen. Gevolgen voor je kind kunnen zijn dat het te maken krijgt met overgewicht met alle gevolgen van dien (ziektes, wordt gepest op school, kind is onzeker en somber, etc.). Een kind kan je dan niet ineens minder eten gaan geven. Om het weer op een gezond gewicht te krijgen moet het anders gaan eten, niet minder. Hierbij kan Trophé jouw kind en jou als ouder heel goed helpen. Na een persoonlijke begeleiding zal jouw kind een gezonde BMI (Body Mass Index) bereiken en zich weer blij, fit en zeker gaan voelen. En jij als ouder dus ook!

Meer energie, geluk en plezier voor jou en jouw gezin
Misschien denk je nu, ja allemaal leuk en aardig maar ik heb een hele drukke baan en ben laat thuis, dus elke dag gezond eten kan natuurlijk nooit! Jawel hoor, dat kan prima! Er zijn allerlei handige trucs om tijd te creëren, zodat jij jouw kinderen na een gezond ontbijt naar school/crèche kan laten gaan, een verantwoord gevulde broodtrommel mee kan geven en élke avond een gezonde maaltijd op tafel kan toveren. Niet alleen jij voelt je weer vol energie en zeker, maar ook je gezin. Stress en bezorgdheid hebben plaats gemaakt voor energie, geluk, plezier en tijd met elkaar! En dat is wat ik jou en jouw gezin gun en waarom ik met Trophé ben begonnen!”

Aangesloten bij BGN

Om kwaliteit te waarborgen is Trophé aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), waardoor veel zorgverzekeraars de consulten compleet of deels vergoeden. De BGN is de beroepsvereniging voor professionele gewichtsconsulenten. De organisatie zet zich in voor de kwaliteit van voeding- en leefstijladvisering in Nederland en waarborgt de kwaliteit van de aangesloten leden door middel van diploma-eisen en verplichte nascholing. Daarnaast dienen alle BGN-leden aantoonbare ervaring te hebben op het gebied van coaching- en/of gesprekstechnieken.

Kamer van Koophandel

Trophé staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 02080499.

De praktijk

Bij Trophé word je begeleid en geadviseerd door een gediplomeerd gewichtsconsulent, ook wel voedingsconsulent genoemd. Zij kan jou en/of jouw kinderen helpen om een blijvend gezond gewicht te bereiken door aanpassing van jouw leefstijl en voedingspatroon. DSC00801 Trophé beschikt over een geheel nieuwe en moderne praktijkruimte in het centrum van Groningen. Voor de kinderen is een speciale speelhoek ingericht, zodat ook zij zich direct thuisvoelen en de begeleiding kan plaatsvinden in een voor hen vertrouwde omgeving. Tevens is de praktijkruimte geschikt voor groepsbegeleiding en voorlichting. DSC00777

Afspraak

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Dan kun je gebruik maken van het contactformulier op de contactpagina of een e-mail sturen naar info@trophe.nl, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Maar je kunt natuurlijk ook even bellen, ons telefoonnummer is 050-8539515. Tijdens de consulten kunnen wij de telefoon niet beantwoorden, spreek daarom altijd jouw naam en telefoonnummer in, dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug.

Bereikbaar

De praktijk van Trophé is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Trophé bevindt zich op loopafstand van het centraal station en voor de deur is gelegenheid tot (betaald) parkeren.