Kinderen

Overgewicht kinderen

kidOvergewicht bij kinderen is, letterlijk en figuurlijk, een groeiend probleem. Op dit moment is al één op de acht kinderen te zwaar. Meestal komt dat door verkeerde voeding en/of door te weinig lichaamsbeweging.
Ouders of verzorgers zijn zich vaak niet bewust van het feit dat hun kind te dik is en dat dit kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan o.a. diabetes type II en hart- en vaatziekten, maar ook aan psychische gevolgen voor het kind, doordat het gepest wordt of gediscrimineerd.
Het is dus van groot belang om te voorkomen dat kinderen overgewicht krijgen.

Deskundige begeleiding

Om kinderen met overgewicht weer op een gezond gewicht te krijgen is deskundigheid geboden. Doordat kinderen nog in de groei zijn is het erg belangrijk, dat zij voldoende bouwstoffen en energie binnenkrijgen. Een kind mag dus niet zomaar aan de lijn gaan doen, want een tekort aan voedingsstoffen kan leiden tot ontwikkelingsstoornissen.

Overweight Boy

overgewicht kinderen

Trophé helpt kinderen en hun ouders bij het aanleren van een gezond leefpatroon en het bereiken en behouden van een gezond gewicht. Dit gebeurt op een (speelse) wijze die bij het kind past en waarbij rekening wordt gehouden met de voorkeuren, schooltijden en andere leefgewoonten van het kind.
Ook krijgen ouders adviezen hoe ze het beste kunnen omgaan met de situatie waarin 1 van de kinderen kampt met overgewicht, terwijl broertjes en zusjes een gezond gewicht hebben of misschien zelfs wel wat aan de (te) lichte kant zijn. Wat doe je dan als ouder? Geef je het ene kind dan maar minder dan het andere? Nee….
Wij helpen je hier een oplossing te vinden, die voor alle gezinsleden realiseerbaar en prettig is.

Voor wie?

Trophé begeleidt kinderen:
– van alle leeftijden
– met eventuele aandoeningen, zoals ADHD, ADD of ASS
De kennisoverdracht wordt afgestemd op het niveau van het kind en er wordt rekening gehouden met eventuele beperkingen.

Ook de ouders of verzorgers worden betrokken bij de begeleiding. Kinderen zijn namelijk afhankelijk van hun thuissituatie en daarom is het belangrijk dat de ouders of verzorgers een voorbeeldrol vervullen en bijdragen aan een gezond leef- en eetpatroon van hun kind.

DSC00777

Groepsvoorlichting

Je kind is natuurlijk niet altijd alleen bij jou thuis, het komt ook bij opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen, buren, de oppas enzovoort. En ook hier krijgen ze eten en drinken voorgezet. Om ervoor te zorgen dat je kind ook op die momenten de juiste voeding binnenkrijgt geeft Trophé graag een groepsvoorlichting aan alle betrokkenen van jouw kind, zodat ook zij op de hoogte zijn van wat gezond is en wat niet. Geef aan wanneer je hier belangstelling voor hebt, dan zorgt Trophé voor een gezellige en leerzame groepsbijeenkomst.