Leer je kind gezond eten

Leer je kind gezond eten

Overgewicht bij kinderen komt steeds meer voor. Op dit moment is al één op de zeven kinderen te zwaar. Meestal komt dat door verkeerde voeding en/of door te weinig lichaamsbeweging.

Ouders of verzorgers zijn zich vaak niet bewust van het feit dat hun kind te dik is en dat dit kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan o.a. diabetes type II en hart- en vaatziekten, maar ook aan psychische gevolgen voor het kind, doordat het gepest wordt of gediscrimineerd.  Het is dus van groot belang om te voorkomen dat kinderen overgewicht krijgen.

Trophé geeft voorlichting over gezond leren eten. Wat is nu eigenlijk gezond en wat niet? En hoe leer je kinderen die niets lusten om gezond te eten? Allerlei tips en adviezen voor ouders en kind!

Voorlichting kinderopvangcentra

iStock_000022371807Small

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om kinderen te leren om gezond te eten. Maar hoe je dit dan?
Veel ouders en ook medewerkers van de kinderdagopvang stellen zichzelf deze vraag.

Daarom geeft Trophé voorlichting over gezonde voeding en het belang van gevarieerd eten bij kinderen. De voorlichting is bedoeld voor de medewerkers van het kinderdagverblijf en de ouders.

Scholen

Kinderen worden de laatste tijd dikker, doordat ze minder bewegen en meer ongezonde dingen gaan eten, zoals snacks, chips, fastfood en frisdrank.  De goedbedoelde broodtrommeltjes gevuld met bruine boterhammen komen vaak  nog vol mee terug naar huis of worden stiekem in de prullenbak van school geleegd.

iStock_000019857378SmallTrophé geeft voorlichting aan kinderen van basisscholen en voortgezet onderwijs om hen te leren wat wel en niet gezond is om te eten en waarom het zo belangrijk is om gezond te eten en te leven. Hierbij wordt aandacht besteed aan het belang van gevarieerd eten en voldoende beweging. De kinderen leren bewuster om te gaan met voedsel en krijgen tips hoe ze op een leuke manier voor meer beweging kunnen zorgen.