Gezond zwanger

Gezond zwanger

Gezond zwanger worden bereik je onder andere door goede gezonde voeding te eten al ver voordat je zwanger wilt worden. Met gezonde voeding voor en tijdens je zwangerschap geef je je kind een goede start.

Voor de zwangerschap

Om zwanger te willen worden is een gezond gewicht van belang. Vrouwen met over- of ondergewicht hebben vaker een onregelmatige menstruele cyclus en vaker vruchtbaarheidsproblemen dan vrouwen met een gezond gewicht. Daarnaast hebben vrouwen met een gezond gewicht minder kans op complicaties, zoals bijvoorbeeld zwangerschapsdiabetes.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is gezonde voeding van belang voor zowel de moeder als het kind. Een tekort aan voedingsstoffen bij de toekomstige moeder leidt tot onvoldoende voedingsstoffen bij het kind, waardoor de ontwikkeling van het kind verstoord kan worden.

iStock_000014654587SmallOm alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen, is een goede en bewuste keuze van voedingsmiddelen belangrijk. Trophé kan jou hierbij helpen, door adviezen te geven over wat je het beste kunt eten en wat je beter kunt laten staan voor en tijdens de zwangerschap om voor een goede start van het kind te zorgen. Daarnaast krijg je handige tips om te voorkomen dat je meer aankomt dan nodig is tijdens de zwangerschap en om zwangerschapsklachten als bv. zuurbranden en obstipatie zoveel mogelijk tegen te gaan.

Na de zwangerschap

Voeding voor zuigelingen

En dan is je kind er eindelijk, maar hoe zorg je ervoor dat je kind voldoende eet? Wat moet je doen bij borstvoeding en wanneer mag er overgeschakeld worden naar flesvoeding en vaste voeding? Trophé kan je adviseren over borst- en zuigelingenvoeding.

Weer op je oude gewicht komen

Jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk de overtollige kilootjes er weer af hebben. Wanneer je borstvoeding geeft is het niet aan te raden om radicaal te gaan afvallen. Nog steeds is je kind afhankelijk van de voedingswaarden van jouw voeding. Krijg jij te weinig dan krijgt je kind dat ook!
Trophé kan je adviseren en begeleiden bij het kwijtraken van de zwangerschapskilo’s.