Voedingsbehoefte baby 0-12 maanden

Baby 0-6 maanden!

header-zwangerNa de geboorte maakt de zuigeling een belangrijke ontwikkeling door. De eerste 6 maanden kenmerken zich niet alleen door een relatief grote lengtegroei en gewichtstoename. Ook het gewicht van de hersenen van een baby neemt in de eerste 6 maanden enorm toe.

​Verder is het maagdarmkanaal direct na de geboorte nog niet volledig tot rijpheid gekomen. Bepaalde spijsverteringsenzymen zijn bijvoorbeeld in mindere mate aanwezig en de darmflora heeft zich nog niet kunnen ontwikkelen, omdat de baby vanuit een steriele omgeving (baarmoeder) komt.

De darmflora speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het immuunsysteem van de zuigeling. Gedurende de eerste levensmaanden wordt de basis gelegd voor het immuunsysteem in de darmen. Maar dit betekent wel dat jonge zuigelingen extra gevoelig zijn voor infecties. Daarom hebben ze speciale maatregelen nodig voor extra bescherming.

De relatief hoge voedingsbehoefte van de zuigeling met daarbij een functionele beperking van het maagdarmkanaal stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de voeding.

Baby 6-12 maanden!

Vergeleken met het eerste halfjaar neemt in het tweede halfjaar de groeisnelheid af. De ontwikkeling van de hersenen gaat in iets minder hoog tempo door. De psychomotorische ontwikkeling komt nu meer op de voorgrond.

In deze periode verloopt de vertering optimaler, doordat het maagdarmkanaal verder is gerijpt. De productie van verteringsenzymen is toegenomen. Het kind gaat in deze periode ook andere voeding tot zich nemen dan alleen borst- of flesvoeding. Al deze veranderingen in fysiologie, in voedingsbehoeften en in groei hebben uiteraard consequenties voor de voeding.

Twijfel je of je baby wel de juiste voeding krijgt? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij adviseren je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>