Deze laatste weken voor de zomervakantie zijn voor de meeste mensen altijd superdruk. De kinderen hebben nog allerlei activiteiten en afscheidsfeestjes op school en (sport)verenigingen. En jij als ouder mag overal bij zijn of in elk geval ervoor zorgen, dat de kinderen overal op tijd zijn. En zelf heb je nog van alles af te ronden op je werk en ben je al druk met voorbereidingen voor de vakantie bezig. Het is dus heel begrijpelijk dat je nu misschien niet zoveel zin en tijd hebt om uitgebreid te koken. Om het je een beetje gemakkelijk te maken heb ik een heel gemakkelijk recept voor een heerlijke stevige maaltijdsoep van zoete aardappelen voor jou. Serveer er lekker volkoren stokbrood of geroosterd brood bij en klaar ben je!
Recept voor: 4 à 5 soepkommen
Benodigdheden:
Olijfolie
1 ui, in stukken gesneden
1 kg zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
nootmuskaat en peper
700 ml groentebouillon
250 ml kookroom light
1 prei (in stukjes gesneden),
100 gr. champignons in schijfjes gesneden
1 sjalot, dun gesneden
verse peterselie, gehakt
Bereiding:
1. Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan. Bak de ui zachtjes glazig in 3-4 minuten.
2. Doe de zoete aardappel en de bouillon erbij. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10-15 minuten koken. De aardappels moeten nu zacht zijn.
3. Voeg de kookroom toe en roer het er goed doorheen.
4. Haal de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer. Breng het geheel op smaak met nootmuskaat en peper.
5. Voeg de prei, champignons, sjalotje en wat verse peterselie toe en laat de soep op middelmatig vuur gedurende 7 minuten koken.
6. Schep de soep in soepkommen eet smakelijk!

