Dit is wat pasen met zich meebrengt

paaseitjes 4357829_s gratisGepubliceerd 10 april 2017
Pasen staat alweer voor de deur. Vrolijke feestdagen waarop we lekker genieten van gezelligheid en natuurlijk ook eten. Dit is wat de paashaas allemaal met zich meebrengt: een heerlijk paasontbijtje met de lekkerste broodjes, een gekookt eitje, een paasstol en veel chocolade eitjes, maar vooral ook…heel veel calorieën! Lastig natuurlijk voor degenen die een beetje op de lijn willen letten. Hieronder tref je een overzicht van hoeveel calorieën er in al het paaslekkers zitten, zodat je voor jezelf de juiste keuzes kunt maken.

Welk chocolade eitje kun je het beste eten?

De meest geliefde lekkernij rond Pasen zijn natuurlijk de chocolade eitjes. Ze zijn maar klein en je eet er dan ook gemakkelijk een paar achter elkaar op. Zo’n klein eitje lijkt weinig kwaad te kunnen, ook wanneer je wilt afvallen. Toch bevat één paaseitjes behoorlijk veel calorieën en in verhouding ook vrij veel vet. Er zijn heel veel soorten verschillende paaseitjes verkrijgbaar. De meest voorkomende zijn natuurlijk die van pure, melk of witte chocolade. En dan heb je de gevulde paaseieren met vulling van praline, hazelnoot en advocaat. Maar in welk paaseitje zit nu de minste calorieën?

Kleine paaseitjes (8 gram/stuk)
Paaseitje witte chocolade – 45 kcal
Paaseitje melkchocolade – 45 kcal
Paaseitje pure chocolade – 40 kcal
Paaseitje gevuld (lichte vulling, likeur) – 37 kcal
Paaseitje gevuld (zware vulling, noot/praline) – 52 kcal

Grote paaseieren (50 gram/stuk)
Paaseieren witte chocolade – 270 kcal
Paaseieren melkchocolade – 270 kcal
Paaseieren pure chocolade – 260 kcal
Paaseieren gevuld (lichte vulling, likeur) – 232 kcal
Paaseieren gevuld (zware vulling, noot/praline) – 325 kcal

En wat zit er in de overige lekkernijen?

Paasfiguren
Middelgroot figuur melkchocolade (150 gram) – 800 kcal
Groot figuur melkchocolade (200 gram) – 1100 kcal

Paasbrood

Palmpaashaantjes (50 gram) – 148 kcal
Paasstol (1 snee, 55 gram) – 167 kcal

Eieren
Ei gebakken (1 stuk, 50 gram) – 110 kcal
Ei gekookt (1 stuk, 50 gram) – 75 kcal
Eierdooier gekookt (1 stuk, 15 gram) – 55 kcal

Tips voor als je op je gewicht moet letten

Lekker al die Paas-lekkernijen, maar zeer calorierijk. Als je aan je lijn moet denken dan moet je dus een beetje oppassen met al dit lekkers. Hoe doe je dat?
1. Zorg ervoor dat je gewoon, net als anders, 3 hoofdmaaltijden neemt. Wanneer je een maaltijd overslaat, ben je sneller geneigd om tussendoor veel te snaaien. Voor je het weet heb je 10 chocolade eitjes gesnoept.
2. Spreek tevoren met je zelf af wat je gaat nemen en wat niet. Ben je bijvoorbeeld dol op paasbrood met spijs, neem daar dan lekker een klein stukje van, maar laat de croissant dan staan. Kies voor wat je het allerlekkerst vindt en geniet daar dan ook echt van.
3. Kun je moeilijk verleidingen weerstaan? Maak het jezelf dan niet al te moeilijk door overal schaaltjes met paaseitjes en ander lekkers neer te zetten. Als het niet in het zicht staat, neem je namelijk veel minder!
4. Om in de Paassfeer te komen, hoef je niet alleen maar allemaal lekkere dingen op tafel te toveren. Je kunt een hele vrolijke sfeer aanbrengen door de tafel mooi te versieren met Paastakken, bloemen en leuke Paasaccessoires.
5. Mocht het je nu toch niet gelukt zijn om je een beetje in te houden, dan is het in elk geval te hopen dat je er wél van genoten hebt en niet steeds met een onbevredigend – en schuldgevoel hebt gegeten. Maar nog belangrijker is, om dan niet alle remmen los te gooien, omdat je denkt dat je nu toch alles al verpest hebt. Begin dinsdag na de Pasen gewoon weer met normaal eten en zorg ervoor dat alle lekkers dat is overgebleven van de Pasen je huis uit zijn. Dan kom je niet meer in de verleiding en begin je gewoon weer opnieuw met je gezondere eetpatroon.

Trophé wenst je een Vrolijk Pasen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>