Hoe lang en hoe veel moet je bewegen na een snack?

hardlopen 2 vrouwen 10974116_s gratisHoe fijn is het om lekker op de bank te ploffen met een reep chocola, een zak chips of nootjes of alle drie tegelijk? Dat doen we vast allemaal wel eens en dat mag ook. Maar het is wel goed te beseffen dat deze snacks juist de boosdoeners zijn van dik worden. Ze bevatten namelijk zo ontzettend veel calorieën, dat je hiermee over de hoeveelheid calorieën die je nodig hebt en daadwerkelijk verbrandt heen komt. En deze calorieën, die je dan dus niet meer verbrandt, worden in je lichaam omgezet en opgeslagen als vet.

Hier volgt een overzicht van hoe lang en hoeveel je moet bewegen om een dergelijke snack te verbranden.

1. Reep chocolade (75 gr) – 421 kcal
Chocolade…wie houdt er nou niet van? Soms of eigenlijk bijna altijd kunnen we de verleiding niet weerstaan en blijft het niet bij één stukje. Voor je het weet heb je de hele reep op. Doe je hardloopschoenen dan maar aan, want om een reep chocolade eraf te trainen zal je 60 minuten moeten hardlopen met een snelheid van zo’n 6,5 kilometer per uur.

2. Zakje chips – 220 kcal

Chips is bijna verslavend. Neem je een paar stukjes dan kun je echt bijna niet meer stoppen en voor je het weet is de hele zak leeg. Een klein zakje is al 220 kcal – terwijl de meeste mensen eigenlijk altijd zo’n grote zak leeg eten. Daarom kun je de chips uit voorzorg beter in een bakje doen. Want het verbranden van één klein zakje, kost je al een uur fietsen. En dan moet je ook nog eens flink doortrappen!

3. Handje gemengde noten – 170 kcal

Noten bevatten veel gezonde stoffen – dat klopt. Maar één hand noten bevat ook veel calorieën. Om deze calorieën te verbranden moet je 18 minuten lang de ‘wissel’ maken. Dat betekent dat je zo snel mogelijk met je voet op een balk tikt en daarbij je linker- en rechtervoet steeds afwisselt.

4. Een hand popcorn – 40 kcal

Een avondje naar de bioscoop gaat meestal gepaard met popcorn. Een handje popcorn is nog niet zo erg, maar tijdens de film verdwijnt er vaak veel meer dan een handje van dit lekkers in je buik. En om al deze popcorn eraf te trainen zou je 15 minuten lang buikspieroefeningen moeten doen.

5. Een kroket – 244 kcal

Friet, kroket, frikandel.. ze zijn lekker en goed voor een uur lang de (moes)tuin op te ruimen of met je handen in de aarde te wroeten.

6. Een biscuitje – 25 kcal

Een simpel, ouderwets biscuitje dat je vroeger misschien wel kreeg als je ziek was. Weinig calorieën, maar hoe lang moet je daarvoor squatten? Na tien minuten zijn deze kilocalorieën weer verbrand.

7. Een rijstwafel – 30 kcal

Ga eens lekker touwtje springen. Twee minuten is al genoeg om een rijstwafel eraf te trainen. Maar waarschijnlijk vind je het zo leuk, dat je het wel langer volhoudt.

8. Een bakje met wortel en paprika – 50 kcal

Groente als snack komt gelukkig steeds vaker voorbij. Alleen dat sausje waarin je ze dipt zorgt ervoor dat je 15 minuten aan stretchoefeningen moet geloven. Het kan erger, toch?

Voortbewegen

Statische oefeningen leveren niet veel in energieverbruik op. Je zult jezelf echt moeten voortbewegen om wat hoger in de calorieverbranding te komen: zoals wandelen, fietsen, traplopen, joggen.

Mindfull eten

Over snacken hoef je je niet schuldig te voelen: iedereen doet het en het kan geen kwaad. Als je het maar met mate doet. En: probeer er wel van te genieten en niet ondertussen auto te rijden of te computeren. Vier tips om met aandacht te eten:

Neem een pauze voordat je gaat eten en eet bewust zonder afleiding. Dus niet multitasken, terwijl je op een chipje kauwt. Eet langzaam en pauzeer af en toe.

Bron: Trophé, GezondNu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>