Kookboeken7daagse

csm_kbhvhj_2016_genomineerd_poster_hr_print_65a3e2a32cGepubliceerd 3 november 2016
Houd jij ook zo van lekker koken en ben je dol op kookboeken? Dan is dit echt iets voor jou: nog 2 dagen en dan begint de Kookboeken7daagse. Waarom het de 7daagse wordt genoemd weet ik niet precies, want het event loopt van zaterdag 5 tot en met zondag 13 november, waarbij de officiële aftrap al op vrijdag 4 november zal plaatsvinden. Maar zo’n leuk event mag van ons natuurlijk best langer duren dan dat de naam suggereert.
Het is al de 6e keer dat de Kookboeken7daagse plaatsvindt in Nederland. Wat kun je precies verwachten? Bij de gespecialiseerde kookwinkels, de betere boekhandels en warenhuizen maar ook in restaurants en kookstudio’s is er van alles te doen rondom kookboeken. Zo kun je auteurs ontmoeten, zijn er speciale kookboekenworkshops en leren chef-koks je handige tips & trics. De Stichting CPNB organiseert de Kookboeken7daagse 2016 editie in alle boekhandels en bibliotheken. Deze 7daagse vindt ieder jaar in de periode voor de feestdagen en de (sinterklaas & kerst) kado-periode plaats.
Voor een overzicht van activiteiten en locaties klik hier.

PROEFDRUK – Hèt kookboeken7daagse magazine

Ter gelegenheid van deze 6e Kookboeken7daagse heeft de CPNB met smaak een te gekke Proefdruk gemaakt. Dit boekje, boordevol weetjes, achtergrondinformatie en recepten van kookboeken ontvang je tijdens de Kookboeken7daagse in de boekhandel en bij de bibliotheek! Ga ‘m halen want je kunt de recepten die er in staan er uit scheuren en bewaren, aan iemand kado geven (als hint) of er direct mee aan de slag gaan natuurlijk!

Kookboekenverkiezing

Ook dit jaar organiseert bureau De Wonderneming de -10e editie en dus een jubileum- kookboekenverkiezing. Alle kookboekenmakers uit Nederland en Vlaanderen zijn opgeroepen kookboeken in te sturen. Dit groots(t)e kookboekenfestijn van Nederland & Vlaanderen wordt weer te gek!

Hoe gaat het in zijn werk

De altijd weer even spannende verkiezing gaat om wie nou toch het beste, mooiste en lekkerste kookboek heeft gemaakt. De vakjury bestaat uit 5 mensen die ieder vanuit hun eigen vakgebied de titels beoordelen. Aan hen de lastige maar zeer leuke taak alle ingezonden kookboeken te beoordelen. Deze ieder jaar wisselende jury nomineert 6 titels: 3 per categorie (Nederlands & vertaald). Zij bepalen uiteindelijk welke titel de winnaar van de vakjuryprijs 2016 wordt. Maar ook het publiek beslist mee: er kan gestemd worden op 1 van de 6 genomineerde kookboeken voor de Gouden Garde Publieksprijs. Stemmen kan tot en met woensdag 9 november 23.59 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>