1 koekje, 2, 3, oeps het hele pak

19061856 - young woman eating chocolate chip cookiesGepubliceerd 8 maart 2017
Je kent het vast wel, van die momenten dat je niet kunt stoppen met eten. Je hebt keurig één koekje bij je kopje thee genomen, maar al tijdens dit eerste koekje kan je je ogen niet afhouden van het pak koekjes dat nog voor je op tafel ligt. Je hunkert gewoon naar meer en deze gedachten kun je niet meer uit je hoofd krijgen. Je gaat overstag en grijpt naar het pak, om vervolgens niet één maar nog heel veel koekjes te pakken en achteloos naar binnen te werken. Dit ‘overeten’ komt door een tekort aan wilskracht, maar ook door een tekort aan het hormoon GLP-1 in je hersenen.
Om aan dit tekort in je hersenen te voldoen zijn er enkele voedingsproducten die op dit soort momenten helpen je hunkeringen in bedwang te houden en overeten tegengaan. Welke dat zijn lees je hier.

1. Banaan

Als je stress hebt, dan grijp je vaak naar vet eten. Maar een gezonder en beter alternatief is het eten van een banaan. Een banaan bevat het meeste resistent zetmeel van alle fruitsoorten, dit laat zich niet verteren en zorgt zo voor een gebalanceerde en goed gevulde buik. Je voelt je snel vol, waardoor je niet meer geneigd bent om nog meer te gaan eten.

2. Avocado

Deze vrucht wordt ook wel ‘de boter van de jungle’ genoemd. Een avocado bevat namelijk veel vet, maar dit zijn wel goede vetten. Het eten van een avocado helpt om je hongerhormoon te reguleren. Het is uit een onderzoek gebleken dat proefpersonen die tijdens hun lunch een avocado aten, daarna 40% minder trek hadden dan de proefpersonen die geen avocado hadden gegeten.

3. Cappuccino

Een koffie met melkschuim, eenvoudig om te maken en goed voor je! Het luchtige melkschuim zorgt ervoor, dat je hersenen gaan denken dat het melkschuim een vol gevoel geeft. Dranken met schuim geven eerder een voldaan gevoel en verminderen ook de lekkere trek. Dus wanneer je ergens gezellig wat gaat drinken en eigenlijk ook wel weer zin in wat lekkers denkt te hebben, dan doe je er goed aan eerst alleen een cappuccino te bestellen, maar natuurlijk wel zonder suiker ;-).

4. Popcorn

Popcorn zorgt ervoor dat je lekker kan gaan slapen. De koolhydraten in de luchtgepopte popcorn maken serotine aan. De productie van serotine zorgt ervoor dat je minder gestresst bent (minder neigt naar lekkers) en dat je je dus relaxed voelt.

5. Hummus

Hummus is een peulvrucht en peulvruchten zijn zeer verzadigend! Je voelt je door het eten van peulvruchten veel voller. Peulvruchten zijn niet alleen een bron van eiwitten, maar ook van vezels. Een echte aanrader dus!

6. Groene thee of water

Wanneer je een glas water of thee (dit moet wel groene, witte of kruidenthee zijn, dus theïne vrije thee) drinkt, dan krijgen je hersenen een signaal dat je maag voldoende gevoed is. Je voelt je vol en daardoor verdwijnt je drang naar eten dus. Drink niet een paar slokjes, maar in één keer je glas leeg. Pas dan krijgen je hersenen het signaal dat de maag gevoed is, bij een paar slokjes gebeurt er vrijwel niets.

7. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt werkt erg goed tegen stress. Griekse yoghurt bevat veel calcium, veel meer dan melk of andere zuivelproducten. Door Griekse yoghurt te eten maak je meer ‘feel good’ neurotransmitters aan en dat zorgt ervoor dat je je ook echt goed gaat voelen. De eiwitten in yoghurt zorgen voor een verzadigd gevoel. Dus voel je een enorme drang om te gaan snaaien, neem dan een bakje yoghurt en doe er bijvoorbeeld wat lekker vers fruit door.
Er zijn diverse varianten Griekse yoghurt: 0% vet, 2% vet en 10% vet. Griekse yoghurt is doorgaans wat romiger en smaakvoller dan gewone yoghurt en de traditionele Griekse yoghurt bevat dus ook veel meer vet dan gewone yoghurt. Maar de Griekse yoghurt bevat ook veel meer eiwitten dat normale yoghurt waardoor je sneller een vol gevoel hebt en dus ook minder snel weer trek hebt. Af en toe een bakje Griekse yoghurt kan dus zeker geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>